woensdag 24 oktober 2007

dit is mijn arts bas hoogerdijk



De revalidatiearts die hier in het ziekenhuis een praktijk heeft, is: Drs. B. Hogerdijk Revalidatiegeneeskunde is het medische specialisme dat zich richt op aangeboren dan wel verworven stoornissen en beperkingen van het houding- en bewegingsapparaat.
Na onderzoek kan gekozen worden voor behandeling in het ziekenhuis of in de eerste lijn.
De behandeling richt zich op gebieden als mobiliteit, zelfstandigheid/zelfredzaamheid en communicatie binnen een psychosociaal kader.
Daarbij kunnen paramedische disciplines als fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, maatschappelijk werk en psychologie enkelvoudig of in combinatie worden ingezet.
Naast deze therapie of training vindt evaluatie en advisering plaats van noodzakelijke dan wel gewenste voorzieningen, hulpmiddelen of aanpassingen.
Verwijzing voor oordeel en advies kan geschieden door huisarts, collega-specialist uit eigen of ander ziekenhuis. De revalidatiearts werkt, in voorkomende gevallen, samen met collega-revalidatieartsen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en Beatrixoord in Haren.


Ik heb vanmiddag een heel goed gesprek met hem.
Tijdens het gesprek met bas werd het even erg emotioneel we hadden de tranen in de ogen staan en we hadden het kippenvel dik op de armen staan.
Maar we hebben met bas of gesproken dat de amputatie in Groningen gaat gebeuren en daarna ga ik na haren voor de revalidatie en daaraan kom ik weer bij bas.
Ik kan heel goed met bas op schieten, bas is gewoon een heel goede vriend van mij geworden.
Hij is gewoon en blijft gewoon, en helemaal geen dokters taal.
Gewoon bas.

Geen opmerkingen: